MediaWatch

Belgiere afviser KPN-majoritet

Det belgiske parlament vedtog torsdag en lovændring, der gør et salg muligt. Som mulig fusionspartner for Belgacom har hollandske KPN været nævnt, skriver Børsen på baggrund af Bloomberg.

- Forhandlingerne med belgierne er mere intensive, end det er tilfældet med andre, og vi er meget længere i forløbet af vores samtaler, end vi var i sidste uge, sagde Marinus Potman, en talsmand for KPN torsdag.

Den hollandske avis Het Financieele Dagblad citerer uidentificerede kilder for, at KPNs tilsynsråd "i princippet" har godkendt en fusion med Belgacom.

Men ifølge forlydender i avisen Le Soir vil den belgiske regering ikke acceptere, at KPN får aktiemajoriteten i et fusioneret selskab, skriver Børsen.

Det er sporene fra fusionen mellem Swissair og det belgiske luftfartsselskab Sabena, der skræmmer. Den belgiske regering sagsøger for øjeblikket Swissair, som ejer 49,5 procent af Sabena.

Regeringen mener, at det er Swissair, der er skyld i Sabenas nuværende gældskrise.

Også KPN sidder med en tung gæld, der er på 19,7 milliarder dollar efter investeringer i UMTS-licenser sidste år.
Analytikere har tidligere udtrykt tvivl om, hvorvidt en fusion mellem KPN og Belgacom er stor nok til at holde "store stygge ulve" som Deutsche Telekom fra døren.

En fusion mellem KPN og Belgacom vil derfor kun være første skridt i en yderligere konsolidering, siger analytikerne.

Den belgiske stat ejer 50,1 procent af aktierne i Belgacom, mens TDC ejer 16,5 procent. TDCs amerikanske moderselskab, SBC, ejer 17,5 procent, mens Singapore Telecom og en gruppe af belgiske investorer ejer de resterende 15,9 procent.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs