MediaWatch

EU lemper adgangen til dine persondata

EU's Ministerråd har nemlig slækket på et direktivforslag fra EU-Kommissionen om bedre beskyttelse af persondata og privatlivets fred ved internetbrug. Det skriver Ingeniøren.

Med ministrenes ændringer bliver det muligt at pålægge teleselskaber at gemme persondata i forbindelse med data- og telekommunikation, og senere udlevere dem til politiet.

Det er EU-Kommissionen ikke tilfreds med:

- Vi synes, ændringen er for vidtgående og skaber utryghed og gråzoner på et område, hvor der skal være klare linier. De er nødvendige for at skabe tryghed for forbrugerne, siger Per Haugaard, talsmand for EU-kommissær Erkki Liikanen.

Ændringerne i direktivet er klar modstrid med Kommissionens oprindelige udspil, som man har arbejdet på i mere end et år. Udspillet lagde oprindeligt op til, at teleselskaber bør slette personoplysninger, når der ikke er behov for dem til fakturering.

Per Haugaard forklarer Ministerrådets ændringer med stigende pres fra medlemslandenes politimyndigheder.

- Ministerrådet åbner nu op for, at medlemslandene kan gøre, hvad de har lyst til, når det drejer sig om adgang til brugerdata, siger han.

Mistanken om forbrydelser kan dog stadig kun give adgang til data, hvis det drejer sig om den nationale sikkerhed eller anden alvorlig kriminalitet.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs