MediaWatch

Siemens afskediger 1.600

Fyringerne vil ske i Siemens computerservice-afdelinger i München og Paderborn. Fra koncernens side planlægger man at slå disse afdelinger sammen med firmaets IT-afdeling, i et forsøg på at holde udgifterne nede og opnå en bedre profit, skriver Bloomberg.

For øjeblikket er der 15.000 ansatte hos Siemens Business Services i Tyskland og det er dermed en væsentlig del af den samlede arbejdsstyrke der skal afskediges.

Udover afskedigelserne i hjemlandet regner selskabet med at fyre 9.200 ansatte på verdensplan, hvilket er to procent af alle ansatte globalt.

Over de sidste seks måneder er firmaets aktier faldet med 23 procent. Faldet i aktien begrunder Siemens med den generelle markedssituation og manglende efterspørgsel på mobiltelefoner. Man håber nu at afskedigelserne vil give mere kontrol over udgifterne.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs