MediaWatch

500.000 piratfilm via nettet hver dag

Rapporten, The Copyright Crusade, konkluderer, at internetbrugerne er indstillede på at skaffe sig underholdning via nettet - uanset lovligheden. Det skriver digitoday.

Musikindustrien er med succes er gået i kødet på en tjeneste som Napster. Men angrebene på Napster har drevet internet-folket ud til andre, knapt så identificerbare steder på Internettet, og det kan vise sig væsentligt sværere at få bugt med p2p-tjenester som Gnutella, Limewire, Carracho.

- Ligestillede netværk uden nogen central autoritet er i modsætning til Napster ikke så enkle at sætte en stopper for, siger rapportens forfatter, Andrew Frank fra Viant, uden direkte at nævne ovenstående p2p-tjenester.

Viant hævder i rapporten, at mellem 300.000 og 500.000 film hver dag bliver byttet via nettet. Rundt regnet 22 procent af disse film bliver byttet via chat-kanaler. Frank skriver, at der findes 1500 chat-lignende kanaler med filmbytning som hovedformål. Disse har op til 70.000 samtidige brugere.

- Industrien har kun lille kontrol over sine produkter på nettet, mener Andrew Frank.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs