MediaWatch

MS-AOL forhandlinger brudt sammen

Forhandlingerne blev afbrudt lørdag efter 10 ugers forsøg på at etablere samarbejdet og siger noget om, hvor villig Microsoft er til at åbne dets magtfulde platform for konkurrence udefra, skriver Financial Times. Det emne var netop det centrale element i den nylige monopol retssag mod Microsoft.

De to parter har hver deres forklaring på, hvorfor forhandlingerne ikke fortsætter. Ifølge AOL skyldes det Microsofts modstand mod at inkludere RealNetworks' RealPlayer i dets Internet tjenester. RealPlayer giver adgang til online musik og video streaming og er en konkurrerende applikation til Microsofts Windows Media Player.

Microsofts Media Player er netop en central del af softwaregigantens kommende version operativsystem, Windows XP. Ifølge Microsoft skyldes sammenbruddet generelle problemer, men lover i en pressemeddelelse, at det vil arbejde for at sikre, at AOL's tjenester kan køre sammen med Windows XP.

Ifølge John Buckley fra AOL skyldes sammenbruddet, at Microsoft vil kontrollere digital musik på Internettet. Beskyldningerne svarer i princippet til Microsofts behandling af Netscapes Navigator Internet browser i forbindelse med en tidligere udgave af dets platform og var en central del af regeringens retssag mod Microsoft.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs