MediaWatch

ITEK tilfredse med UMTS-krav

Ifølge ITEK, Dansk Industris brancheforening for IT, Tele, Elektronik og Kommunikation, imødekommer IT- og Forskningsministeriets bekendtgørelse vedrørende den kommende UMTS-auktion teleoperatørerne og ITEK på et meget væsentligt punkt. Nemlig hvor hurtigt 3G-nettet skal være rullet ud til danskerne i 2008.

Dækningskravet er blevet sænket til 80 procent i forhold til kravet på 90 procent i det oprindelige forslag, som blev offentliggjort allerede i marts. Umiddelbart lyder det ikke af meget, men det sparer teleselskaberne for flere milliarder kroner, så ITEKs direktør Tom Togsverd havde rigtig svært ved at få armene ned efter offentliggørelsen.

- Jeg er meget tilfreds. Det her den mindst ringe løsning, når nu vi ikke kunne slippe for auktionsformen. Ved at nøjes med en befolkningsmæssig dækningsgrad på 80 procent i stedet for 90 kan teleoperatørerne nu slippe med en geografisk dækning på en tredjedel af landet, hvor de før skulle dække to tredjedele, siger Tom Togsverd i en pressemeddelelse fra ITEK.

Ifølge Michael Moesgaard Andersen, direktør for rådgivningsvirksomheden Andersen Management International, vil det koste fem milliarder kroner at opbygge et enkelt 3G-net, der dækker 90 procent af befolkningen. Bygges nettet oven på eksisterende infrastruktur kan opgaven klares for cirka to og en halv milliard kroner.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs