MediaWatch

Avis: Framfab-ledelse skjulte krise

Eko24 skriver, at Framfab-ledelsen overfor offentligheden gjorde gode miner til slet spil og fastholdt de positive forventninger frem til oktober 2000. Men direktion og bestyrelse i selskabet kendte allerede i august til selskabets dybe krise.

Salget af aktier for over 200 millioner kroner faldt sammen med den sidste store kurs-fremgang, Framfab-aktien oplevede, før nedturen ramte selskabet.

Selskabets halvårsrapport, der blev fremlagt 24. august bød på vidtløftige prognoser og optimisme: "Slow down? Hell no!", som topfigur Jonas Birgersson udtrykte det på en Powerpoint-præsentation i forbindelse med et analytikermøde samme dag.

Det på trods af at kursnedgangen allerede var sat ind, og på trods af at internet-branchen generelt var klemt.

Ifølge Eko24 melder en lang række medarbejdere, der havde ledende stillinger i Framfab i denne periode, at krisen var velkendt af ledelsen i flere måneder, men blev holdt skjult indtil det ikke længere var muligt overfor offentligheden.

Den svenske Finansinspektion har efter Ekonomi24's afsløringer taget kontakt til Stockholms-børsen, som anmodes om at indlede en undersøgelse

- Hvis det stemmer, det der står i artiklen, så må børsen handle og undersøge det her. Efter den undersøgelse kan vi tage stilling til insiderproblematikken, siger Jan Green, chef for markedsovervågningsenheden hos Finansinspektionen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs