MediaWatch

Norske netaviser måske på støtten

Ingenting er dog besluttet endnu, og Roy Kristiansen, ekspeditionschef i Kulturdepartementets medieafdeling, vil derfor ikke kommentere, hvordan en eventuel løsning kan komme til at se ud.

Ikke før efteråret afgøres det, om de norske netaviser skal have pressestøtte lige som deres papir-kolleger.

De norske aviser brancheforening, Norske Avisers Landsforening (NAL), er ikke positivt indstillet overfor ideen om pressestøtte til netaviser, skriver digitoday.

Årsagen er, at hvis netaviserne også skal patte på statens midler, så bliver der mindre mælk til deling mellem de øvrige, traditionelle norske aviser.

- Der er for få penge i kassen, siger Helge Simonnes fra NAL, som peger på, at den norske pressestøtte er blevet skåret markant i de senere år.

Odd Harald Hauge, ansvarlig redaktør for Nettavisen.no, siger til Digitoday.no at han principielt er imod pressestøtte. Som pressestøtten gives i Norge i dag, så virker den konkurrenceforvridende, og det bør ændres, siger han.

- Skal man give netaviser pressestøtte så må det gøres i en selvstændig pulje, uafhængigt af den øvrige pressestøtte, siger Hauge fra Nettavisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs