MediaWatch

Telia sælger sin andel i Eircom

Køber er investeringsselskabet Valentia Telecommunications. Valentia bød over E-Island, der også har været interesseret i Eircom. Den endelige købspris for det irske teleselskab er 2,9 milliarder euro, omkring 21,6 milliarder kroner, skriver Børsen.

Eircom sidder på 80 procent af fastnettrafikken i Irland. Selskabet råder desuden over et telefonbogsforlag og en internetudbydertjeneste, mens mobilenheden er blevet solgt fra til britiske Vodafone.

Eircoms ledelse har anbefalet købstilbuddet fra Valentia, som skal accepteres af mindst 80 procent af aktionærerne i Eircom for at kunne føres ud i livet. Telia og KPN har begge tilkendegivet, at de accepterer købstilbuddet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs