MediaWatch

Telia ruller IPv6-netværk ud

Den næste generation af Internet tilbyder et næsten ubegrænset antal IP-adresser og øger mulighederne på bredbåndet og det mobile internet.

Forbindelses-knudepunkter bliver installeret i Stockholm, London, Oslo, København, Malmø, Gøteborg og i Vasa i Finland. Det nye netværk bliver dermed det mest omfattende IPv6-netværk i kommerciel brug i Europa.

Første stadie i udbygningen af det nye netværk er klar allerede i indeværende måned, oplyser Ove Alm, teknisk direktør i Skanova, der er en del af Telia-gruppen. Til at begynde med bliver netværket en ren transport-tjeneste, der kun er tilgængelig for et begrænset antal brugere.

- Udover operatører og ISP'ere tror vi, at tjenesten vil være interessant for forsknings- og udviklingsselskaber, der har specialiseret sig i produkter, som bygger på IPv6, siger Ove Wik, markedsdirektør i Skanova.

IP-adresser er i dag blevet en mangelvare, hvilket de oprindelige skabere af Internettet ikke kunne forudse tilbage i 1960erne. De forestillede sig, at det daværende antal IP-adresser ville være tilstrækkeligt til langt ud i fremtiden, men tog fejl.

I praksis giver den nye IP-protokol mulighed for, at hver eneste husholdning i verden får adgang til flere IP-adresser, end der nu er tilgængelige på nettet overhovedet.

Udover at løse problemet med den globale begrænsning på IP-adresser, giver IPv6 mulighed for at de nuværende bredbånds- og mobiltjenester fungerer bedre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs