MediaWatch

Telia ruller IPv6-netværk ud

Den næste generation af Internet tilbyder et næsten ubegrænset antal IP-adresser og øger mulighederne på bredbåndet og det mobile internet.

Forbindelses-knudepunkter bliver installeret i Stockholm, London, Oslo, København, Malmø, Gøteborg og i Vasa i Finland. Det nye netværk bliver dermed det mest omfattende IPv6-netværk i kommerciel brug i Europa.

Første stadie i udbygningen af det nye netværk er klar allerede i indeværende måned, oplyser Ove Alm, teknisk direktør i Skanova, der er en del af Telia-gruppen. Til at begynde med bliver netværket en ren transport-tjeneste, der kun er tilgængelig for et begrænset antal brugere.

- Udover operatører og ISP'ere tror vi, at tjenesten vil være interessant for forsknings- og udviklingsselskaber, der har specialiseret sig i produkter, som bygger på IPv6, siger Ove Wik, markedsdirektør i Skanova.

IP-adresser er i dag blevet en mangelvare, hvilket de oprindelige skabere af Internettet ikke kunne forudse tilbage i 1960erne. De forestillede sig, at det daværende antal IP-adresser ville være tilstrækkeligt til langt ud i fremtiden, men tog fejl.

I praksis giver den nye IP-protokol mulighed for, at hver eneste husholdning i verden får adgang til flere IP-adresser, end der nu er tilgængelige på nettet overhovedet.

Udover at løse problemet med den globale begrænsning på IP-adresser, giver IPv6 mulighed for at de nuværende bredbånds- og mobiltjenester fungerer bedre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs