MediaWatch

Nordic Telecom snart en realitet

- Sammenlægningen skal i princippet være klar. Tilbage står bare formalia, siger kilder med forbindelse til Telia ifølge svenske Eko24, som igen citerer Reuters. Handelen til 60 milliarder svenske kroner er første skridt, hvor Telia først køber Sonera og derefter danske TDC.

- Dialogen mellem Telia og Sonera er foregået gennem de seneste ni måneder - og den er helt klart mere intensiv nu, siger kilden til Reuters. Telias samtaler med Sonera forløber parallelt med samtalerne med TDC.

- Vi lærte af den mislykkede Telia-Telenor-fusion, at det er svært at gennemføre store fusioner. Man skal være nået langt inden man præsenterer aftalen, siger Ronny Käck, der er faglig repræsentant i Telias styrelse.

Han bifalder, ifølge Eko24, den strategi, der hedder: først køb i Finland, derefter i Danmark - eller omvendt.

Der er flere årsager til Telias interesse i en nordisk konsolidering. Det tidligere svenske telemonopol betragter Norden som sit hjemmemarked, og via opkøb/fusioner i Danmark og Finland kan Telia slippe af med underskudsgivende aktiviteter.

Ifølge Dagens Industri har Telia tabt 700 millioner svenske kroner alene i år på sine engagementer i Danmark og Finland. Hvis Telia køber op i disse lande, kan selskabet bringe orden i den nordiske forretning.

På to år regner Telia med at kunne reducere de årlige omkostninger med sammenlagt 2 milliarder kroner, og dertil kommer synergigevinster i form af indkøb af teleudstyr, udvikling af mobiltjenester samt administration.

Endelig er det vigtigt at være stærk i den nordiske region, hvor mobilpenetrationen er en af de højeste i verden. Det peger også på et stort vækstpotentiale i de kommende 3G-tjenester.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs