Jubii kræver afgift fra teleselskaber

MediaWatch

De store netmedier erklærer sig klar til at tvinge de modvillige teleselskaber til at makke ret. Det kan ultimativt ske ved at lukke for kundernes adgang til populære websites som Jubii og Krak, skriver Erhvervsbladet.

- Teleselskaberne skal betale en fast afgift pr. minut til de netmedier, som deres kunder kigger på. De kan enten vælge at lade betalingen gå videre til kunderne eller sluge afgiften selv, siger Martin Thorborg, marketingdirektør hos Jubii.

Jubiis forslag får støtte andre store websteder, bl.a. Krak, som også er blandt de fem mest besøgte websteder i Danmark.

- Det er helt retfærdigt, at teleselskaberne kommer til at betale en afgift for den trafik, som vi genererer på deres telelinier, siger Peter Budtz, direktør hos Krak Internet.

Teleselskaberne med Tele2 og TDC Internet i spidsen er ikke begejstrede for Thorborgs forslag. Pressechef Henriette Høyer hos Tele2, mener, at brugerne vil have svært ved at forstå de prisstigninger, hun ser som en uundgåelig følge af forslaget.

- De skal ikke vælte regningen over på os. Hvis portalerne på Internet ikke kan få brugerne til at betale for deres indhold, må det være fordi de ikke laver noget, der er attraktivt nok, siger markedsdirektør Martin Lippert, TDC Internet.
Martin Thorborg er dog klar til at tage konfrontationen:

- Vi vil opfordre til samarbejde, men er villige til at lægge et pres på teleselskaberne og i yderste konsekvens spærre for deres kunders adgang til vores hjemmesider, siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også