MediaWatch

Jubii kræver afgift fra teleselskaber

De store netmedier erklærer sig klar til at tvinge de modvillige teleselskaber til at makke ret. Det kan ultimativt ske ved at lukke for kundernes adgang til populære websites som Jubii og Krak, skriver Erhvervsbladet.

- Teleselskaberne skal betale en fast afgift pr. minut til de netmedier, som deres kunder kigger på. De kan enten vælge at lade betalingen gå videre til kunderne eller sluge afgiften selv, siger Martin Thorborg, marketingdirektør hos Jubii.

Jubiis forslag får støtte andre store websteder, bl.a. Krak, som også er blandt de fem mest besøgte websteder i Danmark.

- Det er helt retfærdigt, at teleselskaberne kommer til at betale en afgift for den trafik, som vi genererer på deres telelinier, siger Peter Budtz, direktør hos Krak Internet.

Teleselskaberne med Tele2 og TDC Internet i spidsen er ikke begejstrede for Thorborgs forslag. Pressechef Henriette Høyer hos Tele2, mener, at brugerne vil have svært ved at forstå de prisstigninger, hun ser som en uundgåelig følge af forslaget.

- De skal ikke vælte regningen over på os. Hvis portalerne på Internet ikke kan få brugerne til at betale for deres indhold, må det være fordi de ikke laver noget, der er attraktivt nok, siger markedsdirektør Martin Lippert, TDC Internet.
Martin Thorborg er dog klar til at tage konfrontationen:

- Vi vil opfordre til samarbejde, men er villige til at lægge et pres på teleselskaberne og i yderste konsekvens spærre for deres kunders adgang til vores hjemmesider, siger han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs