MediaWatch

2M køber krypteringselskab

2M Invest overtager 30 procent af Cryptic Clue, hvis krypteringsværktøj ifølge førende eksperter er banebrydende i forhold til eksisterende teknologier på området.

Kravene til digital sikkerhed og beskyttelse af såvel virksomheder som privatpersoner bliver stadigt større, og kryptering er en afgørende faktor i den udvikling. Det er på den baggrund, at 2M Invest investerer i Cryptic Clue.

Cryptic Clue er stiftet af to unge ingeniører, Mette Vesterager og Martin Boesgaard, der har brugt et år på at udvikle virksomhedens produkt.

Investeringsdirektør i 2M Invest, Henrik Faarup, der indtræder som bestyrelsesformand i Cryptic Clue, forventer at have teknologien fuldstændig på plads først i det nye år, hvorefter Cryptic Clue vil begynde en egentlig markedsføring.

Professor Peter Landrock, der er stifter af Cryptomathic, har gennemgået Cryptic Clues teknologi og mener, at den virker lovende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs