MediaWatch

Europa og KFX åbner højere

Nasdaq steg tirsdag 3,6 procent, uagtet nye nøgletal for US-økonomien pegede den forkerte vej. Bedre indtjeningsudsigter fra telekommunikationsproducenten Lucent og chips-producenten Xilinx gav investorerne håb om, at økonomien ikke forværres og at dårlige nyheder er indkalkuleret i de nuværende kurser.

Gårsdagens positive udvikling i Nasdaq-tech-barometeret ventes i dag at komme de danske teknologiaktier til gode. GN Store Nord lå omkring klokken 9:30 5,32 procent højere i kurs 99,50. GN's amerikanske peer Exfo, som Nettest ofte sammenlignes med steg i går 4,7 procent på Nasdaq.

Også i-data nyder godt af de mildere vinde i tech. Således steg amerikanske Vitesse i går hele 11 procent, hvilket på grund af i-data's aktiepost i Vitesse umiddelbart giver pote på i-data's aktiekurs. I-data ligger 4,10 procent højere i kurs 103.

Ligeledes ligger TDC hævet først på morgenen, 1,68 procent højere i kurs 365, hvilket er lidt overraskende på baggrund af, at en række investorer tilsyneladende tabte tålmodigheden med det langtrukne fusions-rygte-forløb, hvilket fredag førte til et cirka 3 procents fald.

Kort før klokken 10 ligger selve KFX-indekset 1,17 procent højere i 319,93.

De toneangivende europæiske indeks åbnede alle højere, men her kort før klokken 10 er ændringerne mere marginale og blandede.

I London ligger FTSE 100 indekset 0,05 procent lavere. I Paris ligger CAC 40 indekset 0,3 procent højere. Det tyske DAX 30 indeks ligger 0,11 procent højere.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs