Aktieugen, der gik

MediaWatch

Bluechips-indekset lukkede fredag 0,7 procent højere i 10.990,41. Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg 1,8 procent til 2149,44 og målt på ugen falder taber Nasdaq 4,5 procent.

Arbejdsløshedsprocenten faldt i maj, da de amerikanske virksomheder holdt lidt igen med fyresedlerne i deres bestræbelser på at reducere virksomhedernes omkostninger. Arbejdsløshedsprocenten faldt i maj til 4,4 procent mod 4,5 i april, økonomerne havde forventet 4,6 procent.

Derimod viste NAPM-tallene at økonomien langtfra har klaret skærene, idet fremstillingssektoren i maj faldt for den tiende måned i træk. NAPM indekset faldt i maj til 42,1 fra 43,2 i april og økonomerne havde forventet 43,5.

"Maj måned forekommer at være en fortsættelse af den svage start på andet kvartal, som vi så i april", sagde Norbert Ore, præsident for NAPM til Wall Street Journal. "Imidlertid er der ikke noget tegn på en bedring i denne måneds rapport, idet nøgle indikatorerne fortsætter med at falde i et hurtigere tempo", sluttede præsidenten for NAPM-indekset.

Nogle iagttagere var bekymrede for, at nedgangen i arbejdsløshedsprocenten kunne afslutte eller reducere Fed - den amerikanske centralbanks rentesænkninger og fandt at tallene gjorde det mindre sandsynligt at Fed ville sænke renten med mere end 0,25 procentpoint ved FOMC mødet i juni.

Men uanset det blandede billede af økonomien fra fredagens nøgletal, så var markedet ud på børsdagen i stand til sende kurserne op - om end markedet formentlig forbliver temmeligt "forsigtigt" forud for den såkaldte "preannouncement season". Efterhånden som afslutningen på andet kvartal nærmer sig, vil mange selskaber udsende før-meddelelser af deres resultater og investorerne krydser fingre for at virksomhederne udviser en forbedring i deres indtjening.

KFX-indekset faldt fredag 0,3 procent til 316,22. Indekset lukkede sidste uge i 316,73.

Spekulationerne om TDC prægede i høj grad aktieugen. Fredag faldt TDC aktien dog 3 procent tilbage til kurs 359, men aktien ligger stadig 20 procent højere end da fusionsrygterne begyndte. GN Store Nord kom med et første kvartalsregnskab torsdag, der lå lidt under markedets forventninger, hvilket indledningsvis gav et styrtdyk i aktien til kurs 86, hvorefter aktien formåede at lukke 0,5 kroner højere ved børsdagens slutning i kurs 97. Fredag faldt aktien 2,5 krone til kurs 94,5. i-data, der skal forlade KFX-indekset, steg fredag hele 7,5 kroner til 97,5. NKT, der ligeledes ryger ud af KFX-selskabet tabte fredag 10 kroner til kurs 183.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også