MediaWatch

Europa lidt ned, afventer US-tal

KFX-indekset lå således kort før klokken 12 i 315,43 - 0,53 procent lavere.

I London lå FTSE 100 indekset 0,13 procent lavere. Det tyske DAX indeks 0,69 procent lavere og det franske CAC 40 indeks 0,92 procent lavere.

Det hårdt gældsplagede hollandske telefonselskab - KPN faldt hele 16 procent på nyheden om, at selskabet vil foretage en meget stor emission af nye aktier, endvidere er der stærkt negative forventninger til selskabets kvartalsregnskab senere i dag. Den europæiske telesektor ligger 1,8 procent lavere.

En række tech-selskaber er endvidere blevet tynget af blandt andet chipproducenten Altera's advarsel om en nedgang i salget på grund af aftagende international efterspørgsel.

Investorernes øjne vil være rettet mod dagens US- arbejdsmarkedsrapport for maj, der forventes offentliggjort klokken 14:30 dansk tid. I en Reuters rundspørge forventer økonomerne at arbejdsløshedsprocenten vil stige til 4,6 i maj mod 4,5 procent i april.

Herudover byder eftermiddagen på den vigtige konjunktur- og forventingsmåler - NAPM-indekset og analytikerne forventer her en svag stigning i indekset til 43,5 i maj mod 43,2 i april.

Imilertid pegede gårsdagens forløber i form af Chicago chefernes indeks den anden vej og viste en lille nedgang.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs