MediaWatch

Europa fri af fald, US futures op

Det var blandt andet stærke finansielle aktier og en stigning i Deutsche Telekom og Vodafone, der var med til at vende indeksene. Herudover blev vendingen forstærket af indikationer på en stærkere åbning i USA klokken 15:30 dansk tid. Nasdaq futures peger på 14 points fremgang ved åbningen og 4 point i Standard & Poors indekset.

Lidt efter klokken 15 lå FTSE 100 indekset i London marginalt 0,03 procent højere. Det tyske DAX indeks 0,62 procent højere og det franske CAC 40 indeks marginalt 0,1 procent lavere.

Før åbningen i USA er der kommet de såkaldte "initial claims", det vil sige ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse og de viste det højeste antal ansøgninger om understøttelse i en måned - 419.000 mod 411.000 i ugen før, analytikerne havde forventet 405.000. Imidlertid faldt det såkaldte 4 ugers glidende gennemsnit, der udjævner udsving på ugebasis og det er positivt.

Morgendagen byder på Arbejdsmarkedsrapport for US-økonomien. I en Reuters rundspørge forventer økonomerne en stigning i arbejdsløshedsprocenten for maj til 4,6 procent mod 4,5 procent i april. Herudover er der fredag NAPM-indeks, der anses for en af de vigtigste og mest driftssikre aktivitets- og forventningsmålere i US-økonomien.

Herhjemme ligger KFX-indekset omkring klokken 15:00 i 316,12 - 0,47 procent højere. GN Store Nord der fik et styrtdyk fra morgenstunden ovenpå første kvartalsregnskabet til kurs 86 har rettet sig og ligger nu marginalt 0,52 procent lavere i forhold til gårsdagens lukkekurs i kurs 96.

TDC ligger 1,52 procent højere i kurs 370. i-data og NKT ligger henholdsvis 3,85 og 1,03 procent lavere.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs