MediaWatch

Telenor styrket mobilt i Rusland

Aftalen betyder, at Eco Telekoms moderselskab, Alfa Group, køber aktier for næsten 2 milliarder norske kroner i VimpelCom samt datterselskabet VimpelCom-Region.

VimpelCom-Region sidder med mobillicenser for store dele af Rusland uden for Moskva-området, skriver digi.no.

Udbygningen af de regionale mobilnet har indtil videre stået i stampe, men med Alfa Groups indtræden på ejersiden skulle der være mulighed for at sætte skub i aktiviteterne.

Alfa Group anses for at have gode politiske kontakter i Rusland, og er en af landets største finans- og industrikoncerner.

VimpelCom er den næststørste mobiloperatør i Rusland, med omkring én million kunder, hovedsageligt i Moskva-regionen, hvor VimpelCom har en markedsandel på godt 40 procent.

Hovedkonkurrenten er MTS, hvor Deutsche Telekom er international partner. Dertil kommer Sonic Duo - som er ved at etablere sig i Rusland - med finske Sonera på ejersiden.

- Med en befolkning på 145 millioner mennesker og foreløbig kun 3,4 millioner mobilabonnenter på landsbasis, er VimpelCom godt positioneret til at styrke sin rolle som ledende national mobiloperatør i Rusland, siger koncernchef i Telenor, Tormod Hermansen.

Mere fra MediaWatch

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs