MediaWatch

Ny nedgang på Nasdaq

Yderligere bidrog en række analytiker-opfordringer, der manede til "forsigtighed" i blandt andet fiberoptik- og chipssektoren til investorernes indtjeningsnervøsitet op til selskabernes andet kvartalsmeddelelser.

Det fik Nasdaq til at gå betragteligt tilbage og ned gennem de niveauer, der hidtil har været betragtet som støtteniveauer. 91,04 point, eller 4,2 procent lavere til 2.084,50, og indekset har nu tabt næsten 10 procent i de sidste 5 børsdage. Bare sidste tirsdag havde indekset formået at stige hele 41 procent fra lavpunktet den 4 april.

Med Nasdaq-indekset tilbage i det negative spor gik heller ikke de mere indtjeningssikre Dow Jones-aktier og det bredere Standard & Poors indeks ram forbi. Dow Jones brød ned igennem det psykologisk vigtige 11.000-skel og tabte 1,51 procent til indeks 10.872,64, og Standard & Poors indekset faldt ligeledes 1,57 procent.

Optimismen i tech synes nu at kunne ligge på et lille sted. Iagttagere mener, at en række selskaber vil benytte den såkaldte "preannouncement season" til at se at komme af med dårlige nyheder i det alligevel negative miljø.

Et yderligere bidrag til den negative stemning fik markedet fra Fed's præsident fra Dallas, Robert McTeer, der indikerede, at han ikke så nogen garanti for at økonomien ville vende i andet halvår, hvilket oveni aktiekursfaldet gav højere obligationskurser.

Fredag forventes maj måneds arbejdsmarkedsrapport at byde på flere dårlige nyheder om US-økonomiens tilstand. Det frygtes at denne vil vise en svagere jobskabelse efterhånden som US-økonomien forsøger at trække sig ud af den lavkonjunktur, som begyndte i sidste kvartal af år 2000.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs