MediaWatch

Telia vil skabe Nordic Telecom

Den svenske Rigsdags overvejelser om at nedbringe statens ejerandel i Telia åbner mulighed for at Telia kan opkøbe andre teleselskaber i Norden. Her kom det i forrige uge frem, at Telia forhandler med TDC, men også finske Sonera er et potentielt opkøbsemne, oplyser Telia's CEO Marianne Nivert ifølge ekonomi24.

Hvis det lykkes, bliver der tale om et nordisk gigant-teleselskab, som vil blive en ligeværdig konkurrent til for eksempel Deutsche Telekom og France Telecom. Giganten vil få adgang til et hjemmemarked med omkring 20 millioner forbrugere.

Totalt vil de tre teleselskaber få en børsværdi på omkring 330 milliarder svenske kroner og en omsætning på 130 milliarder.

Norske Telenor vil - efter den mislykkede fusion med Telia og afbrudte samtaler om TDC - indtil videre stå på sidelinien i den store nordiske tele-løsning. Telenor indgår ikke i planerne, fordi den norske stat har vist sig umulig at forhandle med, skriver Eko24.

Den svenske Rigsdag vil allerede torsdag beslutte at nedbringe dets ejerandel i Telia fra de nuværende 70 procent til under 51 procent.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs