MediaWatch

Telia gøres klar til opkøb

Et økonomisk udvalg startede i dag med at diskutere, hvordan staten kan begrænse dets ejersandel i Telia fra de nuværende 70 procent til under 51 procent, skriver Reuters.

Behandlingen af sagen er blevet fremskyndet så Sveriges Rigsdag kan stemme om sagen allerede inden samlingen går på sommerferie. Under normale omstændigheder vil en beslutning først kunne træffes til efteråret.

Telia forhandler i øjeblikket om at overtage TDC fra SBC Communications, efter at tilsvarende forhandlinger mellem norske Telenor og SBC er brudt sammen. Telia's CEO, Marianne Nivert har afvist at kommentere sagen, men har udtalt, at Telia vil ekspandere i Norden via opkøb, og at disse opkøb vil blive finansieret med erlæggelse af Telia-aktier.

Brugen af aktier som betalingsmiddel kræver netop tilladelse fra Telia's største aktionær - den svenske stat.

Telia's talskvinde Marianne Laurell er positiv overfor diskussionen i det økonomiske udvalg, som vil gøre det muligt for Telia at reagere hustigt på den igangværende konsolideringsproces i Europa.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs