MediaWatch

Telia gøres klar til opkøb

Et økonomisk udvalg startede i dag med at diskutere, hvordan staten kan begrænse dets ejersandel i Telia fra de nuværende 70 procent til under 51 procent, skriver Reuters.

Behandlingen af sagen er blevet fremskyndet så Sveriges Rigsdag kan stemme om sagen allerede inden samlingen går på sommerferie. Under normale omstændigheder vil en beslutning først kunne træffes til efteråret.

Telia forhandler i øjeblikket om at overtage TDC fra SBC Communications, efter at tilsvarende forhandlinger mellem norske Telenor og SBC er brudt sammen. Telia's CEO, Marianne Nivert har afvist at kommentere sagen, men har udtalt, at Telia vil ekspandere i Norden via opkøb, og at disse opkøb vil blive finansieret med erlæggelse af Telia-aktier.

Brugen af aktier som betalingsmiddel kræver netop tilladelse fra Telia's største aktionær - den svenske stat.

Telia's talskvinde Marianne Laurell er positiv overfor diskussionen i det økonomiske udvalg, som vil gøre det muligt for Telia at reagere hustigt på den igangværende konsolideringsproces i Europa.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs