MediaWatch

Internet per satellit til privatkunder

Abonnementet består i et fast månedshonorar på DM 179 per måned, inklusive kontinuerlig opkobling hele døgnet, dvs. ingen begrænsninger på online-tid og garanti for tilgængelig båndbredde. Freenet.de forventer en relativ hurtig udbredelse i landområder.

Overførselshastigheder forventes at være på 1Mbit per sekund ved download, og 150 Kbit per sekund ved upload. En teknisk installation inklusive PC-kort og parabolantenne vil koste DM 800.

Unikt i en serviceydelse rettet mod private kunder er, at satellitteknologien omfatter upload (dvs. retursignal) via satellit, og dermed er retursignalet altså ikke afhængig af telefonlinier eller kabelmodem.

Freenet.de vil være den første europæiske operatør som tilbyder denne type ydelse specifikt rettet mod almindelige konsumenter.

Det Luxembourg-baserede SES, ejere af satellitplatformen Astra, har tidligere lanceret en lignende tjeneste rettet mod erhvervsvirksomheder, fortrinsvis indenfor finanssektoren.

Meget tyder på, at det er et marked i vækst - nye undersøgelser viser, at væksten i Internettrafik over en satellitforbindelse er kraftig, faktisk op med hele 56 procent i 2000. Imponerende for satellit-ejere som kan tilbyde ISP-baserede transpondere til leje.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs