MediaWatch

Danske e-ventures satser i svensk IT

Netgiro ventes i alt at hente i omegnen af 80 millioner kroner ind i en såkaldt "private placement". I første omgang tildeles selskabet godt 60 millioner, mens de resterende 20 millioner vil blive indskudt under den forudsætning, at Netgiro opfylder forventningerne til det indeværende tredje kvartal, skriver Dagens Industri.

Netgiros administrerende direktør Lennart Gillberg oplyser, at selskabet har kig på indtil flere mulige opkøbsemner rundt om i Europa. Dermed følges trenden i branchen, der i øjeblikket er lagt an på konsolidering.

Netgiro har hovedsagligt sit forretningsområde inden for digital betaling via Internettet, og kundegruppen omfatter i særdeleshed andre internetbaserede selskaber. En udvidelse over mod mere traditionelle selskaber er dog begyndt, og således er Svenske Jernbaner (SJ) nu en af selskabets kunder.

I forbindelse med emissionen er det Danske e-ventures der skyder den største portion kapital ind i Netgiro. Dernæst følger mediekoncernen Bonnier og partneren børsaktuelle Intrum Justitia.

Netgiro har i dag godt 70 ansatte, operationer i 9 lande med hovedkontor i Stockholm. Selskabet ventes at omsætte for lidt under 200 millioner kroner i år. En børsnotering ventes at blive gennemført næste år.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs