MediaWatch

Danske e-ventures satser i svensk IT

Netgiro ventes i alt at hente i omegnen af 80 millioner kroner ind i en såkaldt "private placement". I første omgang tildeles selskabet godt 60 millioner, mens de resterende 20 millioner vil blive indskudt under den forudsætning, at Netgiro opfylder forventningerne til det indeværende tredje kvartal, skriver Dagens Industri.

Netgiros administrerende direktør Lennart Gillberg oplyser, at selskabet har kig på indtil flere mulige opkøbsemner rundt om i Europa. Dermed følges trenden i branchen, der i øjeblikket er lagt an på konsolidering.

Netgiro har hovedsagligt sit forretningsområde inden for digital betaling via Internettet, og kundegruppen omfatter i særdeleshed andre internetbaserede selskaber. En udvidelse over mod mere traditionelle selskaber er dog begyndt, og således er Svenske Jernbaner (SJ) nu en af selskabets kunder.

I forbindelse med emissionen er det Danske e-ventures der skyder den største portion kapital ind i Netgiro. Dernæst følger mediekoncernen Bonnier og partneren børsaktuelle Intrum Justitia.

Netgiro har i dag godt 70 ansatte, operationer i 9 lande med hovedkontor i Stockholm. Selskabet ventes at omsætte for lidt under 200 millioner kroner i år. En børsnotering ventes at blive gennemført næste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs