MediaWatch

Reboot funklede mod slutningen

Først ved 16-tiden onsdag begyndte Reboot-festivalen i Øksnehallen i København at løfte sig ud mod cyberspace, efter at professor Douglas Rushkoff med præcis adresse afleverede sin kritik af amerikanske investorers maltraktering af Internettet.

Forinden var fulgt timer, hvor forskellige amerikanske pionerer forsøgte at sige noget væsentligt om navnligt weblog. For Justin Hall, Dave Gray og Dave Winers vedkommende var der dog tale om en række tamme performances, hvor man som en Justin Hall ikke gav svar på de spørgsmål man selv stillede. Eller bekymrede sig om at besvare spørgsmålene fra salen fyldestgørende.

Helt anderledes effektivt formede Douglas Rushkoffs indlæg. Rushkoff er professor ved New York University og langede fra starten ud efter det mareridt, som venturekapitalister har påført Internettet. Han mener, at nørderne gik forkert i byen ved at bekæmpe myndighederne og modtage spekulanterne med åbne arme. Efter at investeringsboblen er bristet, sammenligner Rushkoff Internettet med et træ, der er undsluppet en svampeinfektion!

Internettet skal ikke måles i pengestrømme, men i den sociale merværdi den tilføjer menneskene. Erhvervslivet har kun eksistensberettigelse så længe det kan bidrage til den merværdi. Rushkoff's performance var meget betegnende betalt af Jubii.

Herefter fulgte en ophedet debat Tim Frank, Finn Helmer, Arno Victor Nielsen, Christian Nissen og Jens Rode imellem om de største fremskridt de sidste og de kommende seks år. Hvor flere af de deltagende gav professoren ret i, at teknikken allerede var tilgængelig i 1995, men ingen havde forventet den storstilede kommercialisering, skiltes vandene omkring fremtidsperspektiverne. Finn Helmer, Intel, opfordrede dog politikerne til at droppe beskatningerne af warrants, hvilket Jens Rode (V) lovede at gøre.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs