MediaWatch

Nyt styresystem skal sikre Apple

Udover at etablere en kæde med foreløbig 25 nye forretninger er Apple ifølge Handelsblatt dog også nødt til at vedlægge det gamle styresystem OS 9.1 til kunder der bruger rigtigt gamle programmer. Apple har frigivet det nye styresystem et par måneder tidligere end forventet grundet særdeles tilfredsstillende testkørsler.

I modsætning til forgængerne tillader OS X-styresystemet, at brugeren brænder CD'er med for eksempel downloaded musik.

Apple-folkene vil ydermere tiltrække flere kunder gennem prissænkninger på fladskærme. Apple's agter fuldstændigt at droppe den kendte førkrigsteknologi med katodestrålerør. Derfor giver man nu et slagtilbud på 17" fladskærme; 999 dollars, mens 15" skal koste 599 dollars.

De to første Apple-shops i Washington DC og Los Angeles er allerede taget i brug.

Det nydesignede styresystem bygger i vid udstrækning på NextStep, der er udviklet af Next Computer, hvis tidligere chef er den nuværende Apple-chef Steve Jobs. Grundlaget for begge udviklinger er BSD Unix som især er udbredt i universitetsverdenen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs