MediaWatch

Manglende konkurrence på kabel-tv

Styrelsens initiativ kommer som følge af et stigende antal klager fra forbrugere, der mener, at TDC misbruger sin dominerende position på markedet. Styrelsen vil derfor undersøge, om nogle af de store selskaber misbruger deres stilling, skriver Politiken.

- Vi kigger på området, fordi vi har en fornemmelse af, at der er konkurrenceproblemer på markedet, siger Konkurrencestyrelsens direktør Finn Lauritzen.

Også Forbrugerrådet får en del klager fra forbrugerne over priserne på kabel-tv, oplyser konsulent Jesper Hjorth Jensen fra Forbrugerstyrelsen. Ligesom Finn Lauritzen mener han, at der reelt kun er to konkurrenter - TDC og Telia Stofa - på markedet for kabel-tv.

Niels Breining, adm. direktør for TDC Kabel TV, afviser, at TDC dominerer markedet. Han peger på, at tallene dækker over kunder, der bruger både TDC og Telia. Han skønner, at 20-30 procent af kabelkunderne ikke køber kabel-tv af TDC eller Telia.

- Jeg kan bestemt ikke se, at der skulle være nogen anledning til at tro, at vi og Telia Stofa skulle have delt markedet imellem os. Vi konkurrerer med Telia Stofa men også med en lang række andre virksomheder, siger Niels Breining.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs