Europa behersket op på Nasdaq-stigning

MediaWatch

I London ligger FTSE 100 indekset kort før klokken 11 blot 0,34 procent højere. I Paris ligger CAC 40 indekset 0,76 procent højere og i Frankfurt ligger DAX indekset 0,37 procent højere.

Det hjemlige KFX indeks ligger 0,73 procent højere i indeks 311,34. Det er teknologiaktierne der fører indekset højere. GN Store Nord, der har haft et tilbagefald de seneste børsdage ligger 3,03 procent højere i kurs 103. For GN aktien menes en nedjustering af amerikanske Agilent, som Nettest ofte sammenlignes med, at være en del af forklaringen på aktiens seneste tilbagefald.

i-data ligger 1,74 procent højere i 119, hvilket må siges at være en forholdsvis behersket reaktion på at amerikanske Vitesse, som i-data har en stor aktiepost i, igår steg med næsten 10 procent.

NKT ligger i kurs 200 en halv procent lavere.

Tele Danmark ligger 1,53 procent højere i kurs 333. Selvom Telenor samtalerne med SBC ikke førte til noget resultat, så gættes der i markedet på, at røret herom kan have skabt interesse hos andre bejlere til SBC-aktieposten.

Formiddagens offentliggørelse af det tyske ifo-konjunkturindeks for april viste et fald til 92,5 mod 93,9 i marts. Økonomerne havde forventet 93,1, og omend ifo-tallet var det laveste siden maj 1999, synes markedet ikke at have reageret synderligt på de lavere tyske konjunkturforventninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også