MediaWatch

TDC løser domæneproblem

Da TeleDanmark i december sidste år valgte at skifte navn til TDC fik selskabet skabt sig selv et problem omkring domænenavnet. Den nordjyske virksomhed, Thy Data Center, sad således på domænet tdc.dk og da tdc.com samtidig var optaget befandt den danske telegigant sig med et i en ret penibel situation.

Løsningen blev i første omgang domænet tdcas.dk og en udmelding om, at man ville indlede forhandlinger med Thy Data Center om en overtagelse af dets domæne.

Forhandlingerne er nu afsluttet og gældende fra og med den 1. juli i år ejer TDC således retten til domænet tdc.dk. Såvel TDCs administrerende direktør, Henning Dyremose, som Thy Data Centers ditto, Egon Østergaard, udtrykker tilfredshed med aftalen, som blandt andet indebærer, at TDC i et år fra overdragelsen vil have en henvisning til Thy Data Center på sit site.

Den nordjyske virksomheds nye adresse bliver www.thydatacenter.dk samt www.thydatacenter.com.

Ingen af parterne ønsker at gå yderligere i detaljer omkring aftalen og det er således ikke muligt at få oplyst, hvor meget TDC i givet fald har måttet betale Thy Data Center for rettighederne til domænenavnet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs