MediaWatch

IFPI: Kopister ødelægger musikken

Det mener IFPI Danmark, der peger på en nyligt offentliggjort rapport fra det internationale tidsskrift MBI. Rapporten viser, at den digitale kopiering af cd'ere er steget voldsomt inden for det seneste år.

Ifølge foreningen International Recording Media Association (IRMA) steg salget af blanke cd-discs på verdensplan fra 1,5 milliarder enheder i 1999 til 2,25 milliarder enheder i år 2000.

- Kopiering af musik til cd har direkte påvirket pladesalget i negativ retning og dermed indtjeningsmulighederne for kunstnere og pladeselskaber, hvilket giver færre udgivelser og generelt mindre musik, siger Michael Ritto, formand for IFPI Danmark.

Michael Ritto glæder sig over, at kulturministerens lovforslag, der vil gøre digital kopiering lovlig, kun tillader digital kopiering til personlig brug, og kun kopiering baseret på et lovligt eksemplar, mens kopiering fra en ulovlig kopi ikke er tilladt.

IFPI Danmarks er den danske afdeling af den internationale brancheorganisation for pladeindustrien, IFPI.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs