MediaWatch

IFPI: Kopister ødelægger musikken

Det mener IFPI Danmark, der peger på en nyligt offentliggjort rapport fra det internationale tidsskrift MBI. Rapporten viser, at den digitale kopiering af cd'ere er steget voldsomt inden for det seneste år.

Ifølge foreningen International Recording Media Association (IRMA) steg salget af blanke cd-discs på verdensplan fra 1,5 milliarder enheder i 1999 til 2,25 milliarder enheder i år 2000.

- Kopiering af musik til cd har direkte påvirket pladesalget i negativ retning og dermed indtjeningsmulighederne for kunstnere og pladeselskaber, hvilket giver færre udgivelser og generelt mindre musik, siger Michael Ritto, formand for IFPI Danmark.

Michael Ritto glæder sig over, at kulturministerens lovforslag, der vil gøre digital kopiering lovlig, kun tillader digital kopiering til personlig brug, og kun kopiering baseret på et lovligt eksemplar, mens kopiering fra en ulovlig kopi ikke er tilladt.

IFPI Danmarks er den danske afdeling af den internationale brancheorganisation for pladeindustrien, IFPI.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs