Datatilsynet politianmelder Aktuelt

MediaWatch

Datatilsynet har 15. maj 2001 indgivet politianmeldelse mod Dagbladet Aktuelt A/S. Anledningen er, at det er Datatilsynets opfattelse, at Aktuelt i forbindelse med overdragelsen har overtrådt persondataloven. Det drejer sig om en regel, som blandt andet skal sikre forbrugere mod, at oplysninger om dem sælges eller på anden måde overdrages til andre virksomheder til brug for markedsføring, uden at forbrugerne har haft mulighed for at fremsætte indsigelse mod det.

I henhold til persondatalovens skal en virksomhed, inden den videregiver oplysninger om en forbruger til en anden virksomhed med henblik på markedsføring eller anvender oplysningerne på vegne af en anden virksomhed til markedsføring, undersøge i CPR, om forbrugeren har frabedt sig henvendelser i markedsføringsøjemed.

Datatilsynet opfatter Dagbladets Aktuelt's handlinger i forbindelse mad overdragelsen til Politiken som en klar overtrædelse af reglerne. En overtrædelse, som Datatilsynet ikke finder bør passere upåtalt.

I sidste ende er det op til domstolene at tage stilling til sagen. Datatilsynet mener, at det er vigtigt at få afklaret sagen ved domstolene af hensyn til lignende situationer i fremtiden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter