MediaWatch

Ny klonet virus rammer Danmark

Ifølge det amerikanske websikkerhedsfirma McAfee, der er specialisereret i antivirus programmer, kommer virussen ind som e-mail. Når denne åbnes kopierer virussen sig selv i Microsoft Outlook og spredes således med lynets hast. E-mailen lyder: "Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village" og er vedhæftet en inficeret VBS.fil, der har navnet "Mawanella.vbs".

Danske SoftCom Solutions gør opmærksom på, at der er tale om en klonet virus, som bærer flere navne. Aliasnavnene er følgende: VBS.VBSWG.Z(A), VBS.VBSWG2.Z@MM, VBS_VBSWG.Z(Trend), VBSWG.Z@MM(F-Secure)

Man advarer naturligvis på det kraftigste mod at åbne e-mailen, men ifølge Kasper Weichel hos SoftCom har man endnu ikke oplevet "I love You" - lignende tilstande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs