MediaWatch

Ny klonet virus rammer Danmark

Ifølge det amerikanske websikkerhedsfirma McAfee, der er specialisereret i antivirus programmer, kommer virussen ind som e-mail. Når denne åbnes kopierer virussen sig selv i Microsoft Outlook og spredes således med lynets hast. E-mailen lyder: "Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village" og er vedhæftet en inficeret VBS.fil, der har navnet "Mawanella.vbs".

Danske SoftCom Solutions gør opmærksom på, at der er tale om en klonet virus, som bærer flere navne. Aliasnavnene er følgende: VBS.VBSWG.Z(A), VBS.VBSWG2.Z@MM, VBS_VBSWG.Z(Trend), VBSWG.Z@MM(F-Secure)

Man advarer naturligvis på det kraftigste mod at åbne e-mailen, men ifølge Kasper Weichel hos SoftCom har man endnu ikke oplevet "I love You" - lignende tilstande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs