MediaWatch

Europa ned på tam US-rente-reaktion

De europæiske markeder synes i dag, at tage Wall Streets udeblevne reaktion, som et signal om markedernes svaghed og de fleste toneangivende europæiske indeks åbnede lavere her til morgen.

Det japanske Nikkei indeks faldt hele 2,56 procent, og ved 11-tiden ligger stort set samtlige europæiske indeks lavere: Det tyske DAX indeks ligger 1,15 procent lavere. FTSE 100 i London og CAC 40 indekset i Paris ligger henholdsvis 0,84 og 1,14 procent lavere.

Herhjemme ligger KFX-indekset 0,03 procent lavere og formår i indeks 303,86 at holde sig over 300-skellet. Nyheden om at Tele Danmark og Telenor er i forhandlinger er i høj grad med til at holde KFX-indekset oppe. Tele Danmark ligger klokken 11 næsten 7 procent højere i kurs 319,50. Nyheden som blev bragt af Financial Times i går aftes, er netop blevet bekræftet af Telenor, der medgiver, at der har været samtaler mellem Telenor og TDC og TDC's amerikanske ejer SBC.

Fed - den amerikanske centralbank har nu sat renten ned hele fem gange - til 4,0 procent på den såkaldte Federal Funds Rate, der er den ledende rentesats. Renten er nu den laveste i syv år og omend Fed i sin meddelelse gav udtryk for at døren stod åben for yderligere sænkninger, så gætter iagttagere på at bunden er ved at nærme sig for yderligere sænkninger.

"Aktiemarkederne skal således indstille sig på, at rentesiden ikke vil bringe yderligere hjælp. Kurserne skal kunne forsvares og bakkes op af indtjening", skriver Scandinavian Asset Management i deres morgenbriefing.

"De ledende Tech/IT sektorer kan risikere at blive efterladt i en black out situation i de kommende kvartaler, selvom resten af økonomien klarer sig acceptabelt/pænt", fortsætter børsmæglerselskabet, der forudser at Nasdaq-indekset vil blive testet nedad, hvis ikke der kommer opdrift i afsætningen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs