MediaWatch

CSC inviterer til fusioner

Selskabets danske og skandinaviske chef, Asger Jensby, siger til Børsen, at en konsolideringsbølge er på vej i Danmark. Formålet skulle være at skabe en modpol til det fremstormende DMdata, som Mærsk Data og Danske Bank ejer i fællesskab.

DMdata har taget teten på området for edb-drift, infrastruktur og outsourcing. - Det er min ambition at blive en modpol til DMdata, siger Asger Jensby.

- Nogle af os kunne f.eks. gå sammen og lave et fælles driftsselskab, uddyber han, og nævner i den forbindelse nogle af de øvrige store spillere på markedet: KMD, PBS, WM-data, SDC, Bankernes EDB Central og Nordeas IT-drift.

CSC's omsætningsvækst på 34 procent i Danmark følges op af en stigning i resultatet på 50 pct. til 150 millioner kroner før skat i regnskabsåret. I Skandinavien voksede omsætningen med 55 procent til 2.950 millioner kroner mens overskuddet før skat steg 60 procent til 275 millioner kroner.

CSC har allerede købt 60 procent af aktierne i KMDs datterselskab ScandiHealth, efter Amtsrådsforeningen besluttede sig for at forlade samarbejdet med KMD. Det betød, at KMD's omsætning faldt med otte procent til 1.857 millioner kroner i det netop fremlagte årsregnskab.

KMD's øvrige forretninger voksede med 4,9 procent i 2000, hvilket betød, at selskabet kom styrket ud af 2000 med sit bedste resultat nogensinde. Overskuddet før skat steg 17 procent til 104 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs