MediaWatch

Nokia frigiver nu koder

Den nye tingest vil ifølge Reuters forvandle et almindeligt fjernsyn til en digital platform med en masser "home entertainment" computer, video, interaktivt TV, streaming media, spil og musik.

Ifølge Reuters har Nokia en vision om at alle mulige former for media skal kunne leveres over Internettet. Nokia har ifølge Richard Nelgor, der er chef for Product Management hos Nokia Home Communications, valgt at offentliggøre kildekoderne for at fremme en fælles standard.

Det californisk baserede CollabNet er specialiseret i at hjælpe en virksomhed til at offentliggøre og få opmærksomhed på offentliggørelsen af koder. Nokias software er i forvejen baseret på Open-Source-teknologi som Linux, Xfree og Mozilla.

Nokia's produkt kommer til at konkurrere med de settop-bokse som kabel-tv operatører allerede tilbyder kunderne.

Lanceringen af Nokia Media Terminal begynder allerede i Sverige til sommer, hvorefter følger Tyskland og Storbritannien til efteråret.

Ikke overraskende har Richard Nelgor vist sig uenig med Microsofts senior vice president Craig Mundie i, at Open Source indebærer øget risiko for ustabilitet og sikkerhedsproblemer.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs