MediaWatch

Nasdaq ned - Dow op, før Fed møde

Efter tidligere på børsdagen at have været nede med noget nær det dobbelte formåede Nasdaq indekset at lukke 1,2 procent lavere i 2.081,92. Bluechipsindekset Dow Jones gik frem sidst på børsdagen og lukkede 0,52 procent højere i 10.877,33.

Omsætningen var lav, idet investorerne valgte at afvente tirsdagens møde i centralbanken.

Investorerne vil på baggrund af fredagens bedre end ventede detailhandelstal og forbrugertillidstal gerne se Fed spille ud med endnu en "aggressiv" 0,5 procents rentenedsættelse, der vurderes at være indiskonteret i de nuværende kurser. Skuffer centralbanken med kun en 0,25 procents rentenedsættelse, så forventes der et kraftigt fald.

Omvendt synes en "stor" - 0,5 procentpoints rentenedsættelse tirsdag langtfra at være nogen garanti for stigninger. Markederne har fået en hel del tilbage i april, uden at der har været de store tegn på ændringer i vækst- og indtjeningsbilledet for virksomhederne eller økonomien.

Så det gamle børsråd - "Sælg i maj - og gå din vej" - kan lidt forsinket atter vise sig gyldigt.

Nye nøgletal mandag viste at virksomhederne forsatte med at nedbringe lagrene i marts for at imødegå opbremsningen i økonomien. Det positive signal heri var at lagernedbringelserne var større end forventet af økonomerne.

I den negative retning trak derimod tal fra Fed, der viste at industriproduktionen faldt med 0,3 procent i forhold til et forventet fald på 0,2 procent. Industriproduktionen faldt for syvende måned i træk. Ligeledes viste tal for kapacitetsudnyttelsen et fald til 78,5 procent i april i forhold til 78,9 i marts.

Centralbankens rentemeddelelse forventes at foreligge klokken cirka 20:15 dansk tid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs