MediaWatch

Europæiske og danske aktier lavere

Fredagens US-fald blev af iagttagere begrundet med, at tal for detailhandlen og Michigan Universitetets forbrugertillid var bedre end ventet, hvilket reducerer investorernes forventninger til Fed's rentenedsættelser.

I London ligger FTSE 100 indekset klokken 15:00 2,0 procent lavere. I Paris ligger CAC 40 indekset nede med 1,2 procent. Det tyske DAX 30 indeks ligger 1,49 procent lavere.

Herhjemme holder KFX-indekset det vigtige 300-skel og ligger lidt efter klokken 15 i 303,25 - 0,05 procent lavere.

På trods af at 42 ud af 47 udspurgte økonomer i en Bloomberg rundspørge venter en 0,5 procents rentenedsættelse efter tirsdagens rentemøde og kun 5 økonomer venter en 0,25 procents rentesænkning, synes der åbenbart at være en god portion nervøsitet for at Fed vil skuffe markedet. Iagttagere vurderer at markedet allerede har indregnet en "stor" 0,5 procents rentenedsættelse i kurserne, hvorfor en 0,25 procents sænkning givet vil skuffe.

Obligationsmarkederne reagerede i fredags med et dyk på de bedre detailhandelstal. Ligeledes er de danske obligationer i dag fulgt med ned.

De bedre end ventede tal for US-økonomien har således reduceret renteforhåbningerne og ikke mindst bliver teknologiaktierne negativt påvirket heraf. Tech-aktierne er paradoksalt nok de mest "rentefølsomme" aktier og stærkt påvirkede af psykologien omkring centralbankens udrykningshjælp til US-økonomien, selvom IT og Tech investeringer og forbrug reelt set ikke kan anses for at være særligt følsomt over for renten - her burde det først og fremmest være vækstudsigterne for økonomien, der var i fokus.

De danske tech aktier ligger ved 15-tiden moderat lavere. GN Store Nord ligger 1,5 kroner lavere i 105,5, i-data 2 kroner lavere i 120, NKT uændret i kurs 190 og TDC ligger 1 krone lavere i kurs 305.

Futures på de amerikanske aktier har ligget negativt det meste af dagen, men er inden for den sidste time før åbningen vendt til en svag positiv åbning. Nye Business Inventory- tal, det vil sige tal over lagrene for april viste, at lagrene er blevet nedbragt hurtigere end økonomerne havde forventet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs