MediaWatch

TvDanmark break-even i 2001

Indtil videre er pengekassen til nye investeringer dog smækket i. De to TvDanmark-kanaler havde nemlig i år 2000 et samlet underskud på over 100 millioner kroner, hvoraf de 81 millioner stammer fra den nye TvDanmark1, der blev lanceret samme år.

SBS' to danske stationer fylder derfor godt i det amerikanske moderselskabs regnskab fra 2000, der viste et minus på 672 millioner kroner. Ifølge Politiken synes SBS-direktør Harry Sloan, at TvDanmark-kanalerne snart skal til at tjene penge.

Holder Jesper Lund ord, er der tale om et overordentlig hurtigt break-even for en TV-kanal. Et hurtigt break-even kræver imidlertid investeringer i gode sportsrettigheder, der kan bidrage til at fastholde de seere, som TvDanmark2 har tiltrukket under forårets succesrige Big Brother-serie.

Sidste års strategi med at lancere TvDanmark1 som en sportskanal er ikke rigtig slået igennem, vurderer TV Director Johan Boserup, OMD. Og en kostbar investering i bokserettigheder har tiltrukket moderate seertal.

Rettighederne til fodboldlandsholdets VM-kvalifikation har nok tiltrukket seere, men i højere grad både positiv og negativ opmærksomhed og et juridisk slagsmål med kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Seneste nyt

Se flere jobs