TvDanmark break-even i 2001

MediaWatch

Indtil videre er pengekassen til nye investeringer dog smækket i. De to TvDanmark-kanaler havde nemlig i år 2000 et samlet underskud på over 100 millioner kroner, hvoraf de 81 millioner stammer fra den nye TvDanmark1, der blev lanceret samme år.

SBS' to danske stationer fylder derfor godt i det amerikanske moderselskabs regnskab fra 2000, der viste et minus på 672 millioner kroner. Ifølge Politiken synes SBS-direktør Harry Sloan, at TvDanmark-kanalerne snart skal til at tjene penge.

Holder Jesper Lund ord, er der tale om et overordentlig hurtigt break-even for en TV-kanal. Et hurtigt break-even kræver imidlertid investeringer i gode sportsrettigheder, der kan bidrage til at fastholde de seere, som TvDanmark2 har tiltrukket under forårets succesrige Big Brother-serie.

Sidste års strategi med at lancere TvDanmark1 som en sportskanal er ikke rigtig slået igennem, vurderer TV Director Johan Boserup, OMD. Og en kostbar investering i bokserettigheder har tiltrukket moderate seertal.

Rettighederne til fodboldlandsholdets VM-kvalifikation har nok tiltrukket seere, men i højere grad både positiv og negativ opmærksomhed og et juridisk slagsmål med kulturministeriet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også