MediaWatch

TvDanmark break-even i 2001

Indtil videre er pengekassen til nye investeringer dog smækket i. De to TvDanmark-kanaler havde nemlig i år 2000 et samlet underskud på over 100 millioner kroner, hvoraf de 81 millioner stammer fra den nye TvDanmark1, der blev lanceret samme år.

SBS' to danske stationer fylder derfor godt i det amerikanske moderselskabs regnskab fra 2000, der viste et minus på 672 millioner kroner. Ifølge Politiken synes SBS-direktør Harry Sloan, at TvDanmark-kanalerne snart skal til at tjene penge.

Holder Jesper Lund ord, er der tale om et overordentlig hurtigt break-even for en TV-kanal. Et hurtigt break-even kræver imidlertid investeringer i gode sportsrettigheder, der kan bidrage til at fastholde de seere, som TvDanmark2 har tiltrukket under forårets succesrige Big Brother-serie.

Sidste års strategi med at lancere TvDanmark1 som en sportskanal er ikke rigtig slået igennem, vurderer TV Director Johan Boserup, OMD. Og en kostbar investering i bokserettigheder har tiltrukket moderate seertal.

Rettighederne til fodboldlandsholdets VM-kvalifikation har nok tiltrukket seere, men i højere grad både positiv og negativ opmærksomhed og et juridisk slagsmål med kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs