MediaWatch

Aktieugen, der gik

Nasdaq indekset tabte fredag 1,01 procent til indeks 2107,28 og Dow Jones tabte 0,82 procent.

Investorerne har hidtil gættet på at Fed ville nedsætte renten med 0,5 procent, men de bedre end forventede tal for økonomien kan repræsentere slutningen på rentesænkningerne, og det fik en del af markedsdeltagerne til at spekulere i en "lille" rentenedsættelse - det vil sige på 0,25 procentpoint.

Den hjemlige aktieuge var forholdsvis rolig, men markedet fik god hjælp tirsdag af et flot Novo første kvartalsregnskab, der bragte KFX-indekset over 300-skellet.

KFX startede ugen i 295,4 og slutter ugen i 304,08 - svarende til en flot stigning på lidt under 3 procent. Hovedbegivenheden var torsdagens totalt uventede ECB-rentenedsættelse på 0,25 procentpoint, der fredag bragte markedet 1,2 procent højere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs