MediaWatch

Løsning på vej om ulovlige sendere

KOMM håbede på en frist for de radiostationer, der er meldt til Telestyrelsen for at sende ulovligt. Mødet var konstruktivt, oplyser begge parter, men Telestyrelsen har ikke hjemmel i lovgivningen til at give en frist. Lokalradioerne skal overholde vilkårene for sendetilladelsen nu.

Telestyrelsen oplyser til radionyt.com, at KOMM også var interesseret i at få problemerne løst. Telestyrelsen kan dog ikke tillade, at der anvendes udstyr, der ikke er lovligt og hvor der er risiko for at forstyrre andre, måske livsvigtige tjenester.

Der er ikke nødvendigvis tale om, at radioernes sendestyrke er for høj - som det er fremgået af pressen - men typisk at to radioer tæt på hinanden bevist eller ubevist undlader at sende med en såkaldt cirkulator. Det giver stor risko for, at de forstyrrer andre.

Telestyrelsen forventer nu , at de berørte stationer stopper med brugen af ulovlige sendere. Man understreger i Telestyrelsen, at den kun reagerer i de tilfælde, hvor der kommer klager over forstyrrelser.

Det er firmaet Special Teknik i Herning, der har leveret langt de fleste af de ulovlige sendere. Firmaet er nu i gang med at skaffe cirkulatorer hjem fra USA, således at senderne kan lovliggøres.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs