MediaWatch

KFX holder de 300 i stille marked

Igen i dag hjælper Novo Nordisk via en yderligere 5,50 kroners stigning til kurs 341 med til at holde 300-skellet. Novo lukkede i går 7,5 procent højere.

De fleste europæiske markeder ligger her til formiddag lavere. FTSE 100 indekset i London ligger 0,58 procent lavere og her afventer investorerne dagens rentemøde, hvor der er forventninger om en 0,25 procents rentenedsættelse torsdag. I Paris ligger CAC 40 indekset 0,83 procent lavere og i Frankfurt ligger det tyske DAX 30 indeks 1 procent lavere.

Signalerne fra USA har været blandede. Dow Jones tabte 0,47 procent og Nasdaq steg 1,16 procent. Cisco, der først kom med kvartalsmeddelelsen efter børsens lukning rapporterede om et tab på 2,7 milliarder dollar, der dog i vidt omfang skyldes hensættelser og nedskrivninger. Herudover var der kun få indikationer om udsigterne for næste kvartal, så markedet fik ikke den ledetråd for tech-aktierne som mange havde håbet på. Cisco faldt behersket i eftermarkedet, men aktien var også steget 6 procent op til meddelelsen.

De dårlige produktivitetstal og løntal chokerede kun investorerne i begrænset omfang. Derimod vakte de uro hos makroøkonomerne om økonomiens tilstand. Især de overraskende høje enhedslønomkostninger, der steg hele 5,2 procent indikerer at inflationspres i økonomien langtfra er noget fuldstændigt overstået fænomen.

Fredagens tal for producentpriser og detailsalg vil yderligere give informationer til vækst- og inflationsbilledet for økonomien og givetvis komme på dagsordenen ved rentemødet i centralbanken på tirsdag.

Især tech-aktierne synes at savne retning , generelt ligger tech-pairerne lavere i Europa idag. Herhjemme lå GN Store Nord ved 11-tiden 1 krone lavere i 113,5. NKT lå 3 kroner lavere i 192. i-data 2,5 kroner lavere i 124,5. TDC 1,5 kroner lavere i kurs 308,5.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs