MediaWatch

TDC måske i budkrig i Polen

TDC har i flere år været partner med Vodafone i Polkomtel, der er noget af et guldæg for selskabet. Polkomtel er Polens næststørste mobilselskab og TDCs vigtigste investering i Østeuropa. De to selskaber ejer hver omkring 20 procent af Polkomtel, skriver Børsen.

- Jeg vil tro, at både TDC og Vodafone vil forsøge at løbe af med selskabet, siger Lars Larsen, teleanalytiker hos Nordea Securities, Unibanks investmentbank.

De øvrige aktionærer i Polkomtel er for en stor dels vedkommende kontrolleret af den polske stat, men med udmeldingen fra PKN Orlen, der i går lagde op til et salg, er der åbnet for en fuldstændig privatisering af Polkomtel.

Det betyder, at TDC enten alene eller sammen med Vodafone får mulighed for at sikre kontrollen over Polkomtel, som skønnes at være mindst 25 mia. kr. værd. Polkomtel rummer betydelige vækstmuligheder, idet kun 17 procent af ud af Polens befolkning på 39 mio. har en mobiltelefon.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs