MediaWatch

SOL afskediger en fjerdedel

SOL kommer ud af sit første kvartal i år med en total omsætning på 43,5 millioner svenske kroner. Omsætningen for selve portaldelen var på 40,4 millioner svenske kroner, hvilket er 4 procent højere end samme resultat sidste år. I forhold til fjerde kvartal 2000 er der dog tale om en betydelig nedgang på 20 procent.

Selskabets samlede gæld faldt fra 134 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2000 til 83,3 millioner kroner i det netop afsluttede kvartal. Begge resultater er før EBITA.

SOL oplyser, at det trods en tilbagegang i onlineannonceringen har formået at holde den nuværende markedsandel og skabt en mindre vækst på området. Selskabet tror på at det vil være istand til at finde nye indtjeningsmuligheder og nævner implementeringen af micropayment som en mulighed.

Antallet af daglige sidevisninger er stigende og er nu oppe på 8,5 millioner per dag. Dette er en fremgang på 20 procent fra sidste kvartal og i alt 67 procent mål på år-til-år basis.

Afskedigelserne ventes at koste SOL en engangsudgift på 10 til 15 millioner svenske kroner. Den årlige besparelse ventes at blive på op imod 40 millioner svenske kroner.

SOL fastholder trods de nye nedskæringer forventningen til at opnå et positivt cash-flow inden for den berammede tidsplan, og uden at få tilført ny kapital udefra.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs