MediaWatch

Internet i halvdel af alle danske hjem

Også andelen af familier med PC er stigende. Således havde 47 procent af familierne i 1997 adgang til PC i hjemmet, i 1. kvartal 2001 er andelen steget til 69 procent, viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

72 procent af befolkningen havde adgang til Internet enten i hjemmet eller på arbejdspladsen, hvis man ser på den enkeltes adgang til Internettet. 49 procent af befolkningen brugte Internettet i hjemmet, og 43 pct. brugte Internettet på arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen i 1. kvartal 2001.

Studerende var den gruppe, hvor der var flest brugere af Internettet, både i hjemmet og på arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen. 66 procent og 78 procent af de studerende brugte Internettet henholdsvis i hjemmet og på arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen.

Til sammenligning brugte kun 23 procent i gruppen uden for erhverv Internettet i hjemmet. Det var dermed den gruppe, hvor færrest brugte Internettet i hjemmet.

Blandt arbejdere brugte kun 15 procent Internettet på arbejdspladsen, og 38 procent brugte Internettet i hjemmet. Til sammenligning var der 69 procent blandt funktionærerne, som brugte Internettet på arbejdspladsen, og 63 procent brugte Internettet i hjemmet.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs