MediaWatch

Euro-markeder op efter US-stigning

Men Europa nåede ikke at få del i vendingen over there, hvor investorerne havde de lange briller på og valgte at ignorere, at april måned med tabet af 225.000 jobs bød på det kraftigste jobtab i en enkelt måned i 10 år. Økonomerne havde forventet et lille plus på 25.000 jobs.

Alligevel formåede Nasdaq-indekset i fredags at stige med 2,11 procent samtidig med offentliggørelsen af en arbejdsmarkedsrapport, der på alle punkter reducerede muligheden for at US-økonomien vender på en femøre.

Her til formiddag indhenter Europa så tilsyneladende fredagens US-stigninger:

Det tyske DAX 30 indeks ligger ved 11-tiden 1,2 procent højere. I Paris ligger CAC 40 indekset 0.96 procent højere og i London ligger FTSE 100 hele 1,81 procent højere.

KFX indekset lå på samme tidspunkt i 297,53 - 2,13 procent højere.

GN ligger 3,29 procent højere i kurs 110. i-data ligger lidt under tre procent højere i kurs 120. TDC ligger 3 kroner højere i kurs 307.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs