MediaWatch

Virgin tæt på alliance med Sprint

Repræsentanter fra Virgin og Sprint PCS's topledelser skal angiveligt mødes i denne uge for at lægge en sidste hånd på en aftale, som forventes afsluttet inden for de næste to uger, skriver Reuters.

Formålet med aftalen er, at Virgin Mobile skal sælge mobiltelefoni under sit eget mærke i USA via Sprint PCS's netværk. Virgin Mobile har sat i alt én milliard dollar af til at indtage det amerikanske marked.

Hvis aftalen realiseres, bliver Virgin den første større virtuelle netværksoperatør, VNO'er, på det amerikanske marked. VNO'ere, der leverer tjenester over andre teleselskabers netværk, ventes at blive et fremtrædende fænomen inden for mobiltelefoni de kommende år, som følge af netværksoperatørernes behov for at få forrentet deres kostbare netværk og licenser.

Virgin-imperiet's grundlægger, Sir Richard Branson, har længe været på udsigt efter mulighed for at lancere Virgin-mærket på det amerikanske mobilmarked. Ud over Sprint PCS har Branson tidligere forhandlet med AT&T Wireless og Nextel om en lignende aftale.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs