MediaWatch

Napster henter hjælp fra Microsoft

En talskvinde fra Napster oplyser, at selskabet forhandler med en række teknologi leverandører, blandt andet Microsoft, om ,hvordan adskillige af deres løsninger kan indbygges i den nye Napster betalingstjeneste, skriver Reuters.

De retssagsramte gratistjeneste for udveksling af musik over Internettet, Napster, vil udvikle en betalingsudgave af tjenesten. Udviklingen sker i samarbejde med partneren, tyske Bertelsmann, og Napster forventer at lancere tjenesten i løbet af sommeren.

Napster forsøger efter retskendelsen 5. marts på at frafiltre musikstykker, som er underlangt ophavsrettigheder, hvilket har forårsaget en kraftig nedgang i antallet af brugere. Ifølge Webnoize er antallet af udvekslede musikfiler stadig for nedadgående fra 2,79 milliard i februar, til 2,49 milliard i marts og 1,59 milliard i april.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs