MediaWatch

Aktieugen, der gik

Nasdaq-indekset lukkede fredag 2,1 procent højere i 2.191,67. Målt på ugen går teknologiaktierne 5,6 procent frem. Dow Jones steg fredag 1,4 procent og går 1,3 procent frem på ugen.

Selv om de stærkt forværrede beskæftigelsestal ikke lover godt for US-økonomiens tilstand og skaber frygt for et vigende forbrug, så ser investorerne frem til en et forbedret økonomisk klima 6 til 9 måneder fremme - og ikke mindst øger de dårligere end ventede arbejdsmarkedstal forventningerne til endnu en kraftig 0,5 procents rentenedsættelse ved FOMC-mødet den 15. maj.

I en Reuters rundspørge blandt økonomerne i de største obligationsmæglerhuse i USA , mente samtlige økonomer nu at Fed vil sænke renten med 0,5 procentpoint ved det næste møde.

Teknologiaktierne gik med sidste uges overraskende gode GDP-tal i bagagen frem på ugens tre første børsdage. Et NAPM-indeks for såvel industrien, som servicesektoren, der viste at økonomien stadig er i tilbagegang skabte sammen med en stigning i "jobless-claims" et 3,35 procents fald torsdag. Men de markant dårligere end ventede arbejdsmarkedstal fredag væltede således ikke markedet så meget af pinden, som mange iagttagere havde forventet.

Finansielle-, cycliske- og energi-aktier, der især vil drage fordel af en rentenedsættelse gik i front fredag. På teknologisiden ledte netværksaktierne med Cisco i front Nasdaq indekset højere. Cisco steg 5,25 procent.

Cisco kommer med indtjeningsmeddelelse tirsdag efter børstid. Ligeledes er der tirsdag produktivitetstal for første kvartal. Fredag offentliggøres der producentprisindeks og detailhandelstal.

Det hjemlige KFX-indeks startede ugen i 294,03 og går på weekend i 295,4.

TDC, der kom med et kvartalsregnskab nogenlunde på forventningerne torsdag ender stort set uændret på ugen i kurs 304. GN Store Nord aktien har med opjustering af forventningerne til Nettest haft en lille optur målt på ugen fra 103,50 til 106,50. i-data, der kom med et skuffende kvartalsregnskab onsdag fandt et lidt lavere niveau at svinge med amerikanske Vitesse på og aktien går fra kurs 132 til 118 - et fald på cirka 10 procent. NKT går fra 182 til 190.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs