MediaWatch

Lucent-folk arresteret for spionage

De to ingeniører skal angiveligt være en del af et større netværk, hvis formål det er at skabe et "kinesisk Cisco". Lucent-medarbejderne har ifølge anklagerne stjålet og viderebragt internet-teknologi til et selskab, der er kontrolleret af den kinesiske regering, skriver Financial Times.

Forholdet mellem den amerikanske og den kinesiske regering er iskoldt, og oplysningerne om industrispionage vil yderligere nedkøle det spændte forhold.

De to ingeniører, Hai Lin og Kai Xu, har arbejdet for Lucent i fem år, men spionagen skal først have fundet sted sidste år. Sammen med en tredje mand, Yong Qing Cheng, skal de have etableret et selskab, ComTriad Technologies, som har stået for overførslen af teknologi til kineserne.

ComTriad etablerede sidste år et joint venture i Kina med Datang Telecom Technologies, et børsnoteret selskab, som de amerikanske myndigheder mener, er kontrolleret af den kinesiske regering.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs