MediaWatch

Lucent-folk arresteret for spionage

De to ingeniører skal angiveligt være en del af et større netværk, hvis formål det er at skabe et "kinesisk Cisco". Lucent-medarbejderne har ifølge anklagerne stjålet og viderebragt internet-teknologi til et selskab, der er kontrolleret af den kinesiske regering, skriver Financial Times.

Forholdet mellem den amerikanske og den kinesiske regering er iskoldt, og oplysningerne om industrispionage vil yderligere nedkøle det spændte forhold.

De to ingeniører, Hai Lin og Kai Xu, har arbejdet for Lucent i fem år, men spionagen skal først have fundet sted sidste år. Sammen med en tredje mand, Yong Qing Cheng, skal de have etableret et selskab, ComTriad Technologies, som har stået for overførslen af teknologi til kineserne.

ComTriad etablerede sidste år et joint venture i Kina med Datang Telecom Technologies, et børsnoteret selskab, som de amerikanske myndigheder mener, er kontrolleret af den kinesiske regering.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs