MediaWatch

i-data nedjusterer ovenpå tab

En god omsætningsvækst fra 83,7 millioner kroner i fjor til 229,5 millioner kroner i år har ikke været nok til at forhindre i-data i, at slutte kvartalet positivt. I alt fik selskabet et underskud før renter, skat og amortisation af immatrielle anlægsaktiver (EBITA) på 40,8 millioner kroner.

Såvel omsætning som resultat er ifølge selskabet påvirket af et svagere salg samt en ændring i produktmixet hos Eicon Networks. Integrationen af Eicon Technology forløber dog fortsat som planlagt.

i-data forventer en forbedret dækningsgrad i løbet af de kommende kvartaler kulminerende med et positivt cash-flow på driften efter tredje kvartal i år.

På grund af den globale usikkerhed omkring efterspørgslen på IT-produkter samt lavere visibilitet nedjusterer selskabet dog de samlede forventninger for året. En tidligere omsætning på knap 1,5 milliarder kroner er nu sat til mellem 1,1 og 1,3 milliarder. EBITA er sat til mellem 6 og 8 procent af omsætningen. Dette var tidligere oppe i niveauet 13 til 15 procent.

Indtægten fra salget af Exbit til Vitesse vil ikke berøre året omsætning, selvom det ventes at bidrage betydeligt til årets resultat.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs