MediaWatch

FDA modsætter sig politisk pres

I bemærkningerne til udkastet til et forslag om ændring af loven om radio og fjernsynsvirksomhed står der, at "det er samtidig forventningen, at brede, folkeoplysende programmer - f.eks. DK4 - fortsat vil indgå i programudbuddet".

- Hvis et flertal i Folketinget ønsker at gennemtvinge fordelingen af bestemte kanaler i antenneanlæggene, må man gøre det åbent og ærligt og stå ved sine beslutninger, siger direktøren i FDA, Forenede Danske Antenneanlæg.

Must carry-reglerne er et så dramatisk indgreb i anlæggenes ret til selv at disponere programkapaciteten, at det alene bør ske ved at Folketinget direkte i loven opremser de kanaler, som pligtmæssigt skal fordeles, mener direktøren.

FDA, Forenede Danske Antenneanlæg, organiserer antenneanlæg i Danmark og repræsenterer deres interesser i forhold til bl.a. myndigheder, programleverandører og installatører. FDA har omkring 370 medlemmer med tilsammen cirka 325.000 tilsluttede husstande.

Mere fra MediaWatch

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs