MediaWatch

FDA modsætter sig politisk pres

I bemærkningerne til udkastet til et forslag om ændring af loven om radio og fjernsynsvirksomhed står der, at "det er samtidig forventningen, at brede, folkeoplysende programmer - f.eks. DK4 - fortsat vil indgå i programudbuddet".

- Hvis et flertal i Folketinget ønsker at gennemtvinge fordelingen af bestemte kanaler i antenneanlæggene, må man gøre det åbent og ærligt og stå ved sine beslutninger, siger direktøren i FDA, Forenede Danske Antenneanlæg.

Must carry-reglerne er et så dramatisk indgreb i anlæggenes ret til selv at disponere programkapaciteten, at det alene bør ske ved at Folketinget direkte i loven opremser de kanaler, som pligtmæssigt skal fordeles, mener direktøren.

FDA, Forenede Danske Antenneanlæg, organiserer antenneanlæg i Danmark og repræsenterer deres interesser i forhold til bl.a. myndigheder, programleverandører og installatører. FDA har omkring 370 medlemmer med tilsammen cirka 325.000 tilsluttede husstande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs